PYREX SD branddeur

Het basisconcept van deze deur is meer dan 150 jaar oud. Steeds weer aangepast aan moderne technologie en hedendaagse eisen. Gewaardeerd om z’n indrukwekkende prestaties. En daardoor niet weg te denken uit het landschap van branddeuren. Dat is de Pyrex SD van GNS Brinkman.

Deze branddeur past bij elke vorm van architectuur. Of het nu gaat om industrie, zorginstellingen, hotels, kantoren, luchthavens of installaties. De deur kan worden aangesloten op brand- en rookdetectiesystemen. Naar keuze beweegt hij naar links of naar rechts. Desgewenst voorzien we de deur van Plastico kleurcoating. Deze schuifdeur is ook leverbaar met een geïntegreerde loopdeur.

• Geschikt voor alle typen gevel- en wandopeningen in binnensituaties
• Met optionele loopdeur als normale gebruiksdeur of als vluchtweg
• Getest volgens Nederlandse norm NEN 6069
• Minimaal meer dan 60 minuten brandwerend (Ei2-60)

Beschikbare variaties

  • Pyrex SD-60
  • Pyrex SD-120

Specificaties

Functionaliteit
Gebruiksvriendelijke brandwerende schuifdeur voor verantwoorde brandveiligheid met een goede prijs/prestatie verhouding.

Toepasbaarheid
Gevel- en wandopeningen, trappenhuis, gangpaden en het opdelen van grotere ruimten in compartimenten. Toepasbaar in alle typen gebouwen.

Keuring
Onze branddeur is getest en goedgekeurd door TNO/Efectis volgens de Nederlandse norm NEN 6069. Behaalde brandwerendheid: Ei2-60.

Uiterlijke kenmerken
Het deurblad bestaat uit een massieve, brandwerende kern met aan beide zijden beplating van Sendzimir verzinkt plaatstaal. Wandafdichting door labyrintprofielen en strippen die bij brand opschuimen en afdichten.

Kleurafwerking
Deurblad standaard geleverd in verzinkt staal. Kan desgewenst worden voorzien van een Plastisol coating in standaard Corus-kleuren. Stalen bovenrail en stoothoek afgewerkt met grijze zinkfosfaat primer.

Bewegingstelsel
Met kogelgelagerde loopwielen afgehangen aan een stalen hoekrail. Door wrijvingsarme geleidingen is de deur gemakkelijk te bedienen. De deur is links- of rechts bewegend leverbaar.

Bediening
De schuifdeur kan worden aangesloten op elk brand- of rookdetectiesysteem of worden voorzien van een eigen brandmelder. De schuifdeur wordt in geopende stand gehouden door een kleefmagneet. Bij brandmelding zal de deur door een contragewicht in beheerst tempo sluiten. Dagelijkse handbediening mogelijk met de geïntegreerde deurgreep.

Kwaliteit
Het ontwerp, de keuze van materialen, de constructie en de manier waarop de schuifdeur gemonteerd wordt is goed doordacht. Daardoor is de schuifdeur duurzaam, heeft hij een lange levenscyclus en een hoge bedrijfszekerheid.

Afmetingen
Breedte tot zes meter. Hoogte eveneens tot zes meter. Dikte deurblad 68-74 mm.

Gewicht
Deurblad circa 65 kg per m2. Totale gewicht afhankelijk van afmeting en uitvoering.

Montage
Montage dient te geschieden overeenkomstig de montagevoorschriften van GNS Brinkman.

Onderhoud
Voor brandafscheidingen geldt een wettelijk verplicht jaarlijks onderhoud. Verder hangt de onderhouds-frequentie af van de mate waarin de schuifdeur gebruikt wordt, de gebruiksomstandigheden en invloeden vanuit de omgeving.

Documenten
GNS Brinkman-garantieverklaring, certificaat van brandwerendheid, montagehandleiding en gebruikershandleiding.

deur-vrijstaand

Inbouwtekening

Pyrex SD60

Pyrex SD Foto1

Logo's klein brand

Product Leaflet

 

KOMO Attest SD 60