PYREX SDM brandschuifdeur

De Pyrex SDM modulaire brandschuifdeur is ontwikkeld door de ingenieurs van GNS Brinkman. Een uniek ontwerp, dat gebruik maakt van modulaire panelen in een frameconstructie in plaats van één groot deurblad. De deur is hierdoor eenvoudiger te monteren en bij schade sneller en voordeliger te herstellen.

Dankzij de slanke uitvoering en het geringe gewicht heeft de Pyrex SDM niet veel inbouwruimte nodig. Daarom is deze deur heel geschikt voor gebruik in moderne architectuur. De deur is leverbaar met kleurcoating in elke standaard RAL-kleur of met HPL- kunststof toplaag. Links- of rechts bewegend of in tweevleugelige uitvoering.

• Getest volgens Europese norm EN 1634-1
• Voorzien van gepatenteerde vlamkering
• Modulair opgebouwd uit panelen van 600 mm breed
• Leverbaar in standaard RAL kleur of met HPL- kunststof toplaag
• Mechanisch sluitend door middel van contragewicht en opgevangen door een veerbuffer

Specificaties

Functionaliteit
Dit is de meest geavanceerde brandwerende schuifdeur op de Europese markt, met de hoogste brandwerendheid. Slank uiterlijk, licht van gewicht en door de modulaire opbouw eenvoudig te monteren en voordelig te herstellen. De hoogwaardig isolerende kern en gepatenteerde vlamkering zorgen voor een uitstekende brandwerende afdichting.

Toepasbaarheid
Als wachtdeur in alle soorten (binnen-) wand-openingen, trappenhuizen, gangpaden en voor het opdelen van grote ruimten in compartimenten. Zeer geschikt voor risico-omgevingen als ruimten met gevaarlijke stoffen (PGS-ruimten) en ruimten met explosiegevaar (ATEX zones 1 en 2).

Keuring
Onze brandwerende schuifdeur is getest door TNO/Efectis en gekeurd volgens de Europese norm 1634-1. De behaalde brandwerendheid volgens EN 13501-2: EI160, EI2120 en EW180 (afhankelijk van afmeting en uitvoering).

Uiterlijke kenmerken
Het deurblad bestaat uit 600 mm brede panelen. Elk paneel bevat een kern met hoogwaardige isolatie en is aan beide zijden voorzien van brandwerende vezelcementplaat in een stalen omlijsting. Gepatenteerde stalen clips verbinden de panelen tot een solide geheel. De wandafdichting vindt plaats door labyrintprofielen en gepatenteerde vlamkering.

Kleurafwerking
De schuifdeur kan worden voorzien van een kleurcoating in elke standaard RAL-kleur of een HPL kunststof toplaag.

Bewegingstelsel
Met wrijvingsarme loopwagens afgehangen aan een verzinkt stalen buisrail. De deur is links- of rechts bewegend of in tweevleugelige uitvoering leverbaar.

Bediening
De deur wordt in geopende stand gehouden door een kleefmagneet. Bij brandmelding sluit de deur mechanisch door een contragewicht. Handmatig te openen met de geïntegreerde deurgreep. Desgewenst verkrijgbaar met aandrijving.

Kwaliteit
Het ontwerp, de keuze van materialen, de constructie en de manier waarop de schuifdeur gemonteerd wordt is goed doordacht. Daardoor is de schuifdeur duurzaam en heeft een lange levenscyclus en een hoge bedrijfszekerheid.

Afmetingen
Breedte en hoogte afhankelijk van de toepassing.

Gewicht
Deurblad circa 23 kg per m2. Totale gewicht afhankelijk van afmeting en uitvoering.

Montage
Eenvoudig transport en montage door makkelijk hanteerbare modules, zonder noodzaak voor zwaar hulpmaterieel. Montage dient te geschieden overeenkomstig de montagevoorschriften van GNS Brinkman.

Onderhoud
Voor brandafscheidingen geldt een wettelijk verplicht jaarlijks onderhoud. Verder hangt de onderhoudsfrequentie af van de mate waarin de schuifdeur gebruikt wordt, de gebruiksomstandigheden en invloeden vanuit de omgeving.

Documenten
GNS Brinkman-garantieverklaring, certificaat van brandwerendheid, montagehandleiding en gebruikershandleiding.

Pyrex SDM copy

Inbouwtekening

Pyrex SDM Inbouwtekening copy

Pyrex SDM - achter profiel

Logo's klein brand