Een hond kan de was doen

In het kader van Maatschappelijk Verantwoordt Ondernemen steunt GNS Brinkman, onderdeel van de Value8 Techgroup, Een Hond Kan De Was Doen, met als doen hulpbehoevende mensen eerder aan een hulp hond te helpen door de wachtlijsten te verkleinen.

gns-certificaat

GNS Brinkman presenteert de FACADE LUMEN

In Rotterdam Ahoy vond op woensdag 14 en donderdag 15 september de zesde editie van ARCHITECT@WORK plaats. Aan 4.256 architecten en andere ontwerpers presenteerde GNSBrinkman zijn Facade Lumen.

Elk product dat tijdens ARCHITECT@WORK op de stand getoond wordt moet eerst goedgekeurd worden door een nationaal selectiecomité (bestaande uit architecten en interieurarchitecten). Dit comité baseert zich voor de selectie op de graad van innovatie van de producten én op de informatie die werd aangeleverd door de kandidaat-exposant. 

De Facade Lumen combineert een optimale inbraakwerende afsluiting met een uniek reclame medium d.m.v. verlichte transparante panelen waar optioneel tekst en in gegraveerd kunnen worden.

De LED verlichting in de  panelen kan middels een remote control of een app op uw smartphone worden bediend om kleuren automatisch  te laten wisselen, de mogelijkheden zijn legio.

Naast dit alles behoudt de Facade Lumen de ijzersterke eigenschappen van de standaard Facade; Doorzichtig, met volledig zicht op het beschermde gebied. Opgebouwd uit glasheldere polycarbonaat platen (vele malen sterker dan staal). De vormgeving is strak en neutraal en past daardoor in elke architectuur. Door toepassing van UV-bestendige coating verkleurt het polycarbonaat niet, wat zorgt voor een jarenlang onbelemmerd zicht. Door de constructie met fzonderlijke panelen is het rolluiksysteem bij schade snel, gemakkelijk en voordelig te herstellen. Een combinatie van eigentijdse vormgeving en ouderwets goede bescherming.

 • Optimaal zicht door glashelder polycarbonaat
 • Biedt een doorzicht van meer dan 70 procent
 • Fraaie eigentijdse vormgeving
 • Solide constructie met geanodiseerde aluminium profielen
 • Horizontale accentuering door LED verlichting
 • Uniek reclame medium middels gravure in polycarbonaat

Mocht u naar aanleiding van dit artikel meer informatie wensen kijk dan op onze website www.gnsbrinkman.nl of neem contact op met ons kantoor in Zaandam.

Value8 neemt Biobeheer over

Value8 NV maakt de acquisitie bekend van 100% van de aandelen van de Biobeheer Groep. Biobeheer is een onafhankelijk bacteriologisch onderzoeksbureau en heeft een toonaangevend geaccrediteerd laboratorium op het gebied van legionella en microbiologisch wateronderzoek en onderzoek voor het binnenmilieu. De overname wordt uit eigen middelen gefinancierd.

Biobeheer is in 1989 opgericht en heeft sinds de oprichting een gestage groei doorgemaakt. Na de overname van Klimacare in 2012 is het bedrijf uitgegroeid tot een totaalleverancier op het gebied van waterveiligheid en binnenmilieu onderzoek. Biobeheer is tevens actief op de Belgische markt.

Value8 is verheugd over de acquisitie van Biobeheer vanwege de knowhow van het bedrijf, de verdere groeimogelijkheden, de uitstekende reputatie in de markt en de synergiemogelijkheden met de bestaande activiteiten van Value8 op het gebied van watermanagement en waterbeheer. Biobeheer valt bij Value8 binnen de Value8 Tech Group. De Value8 Tech Group heeft in 2015 een stevige marktpositie op het gebied van watertechnologie opgebouwd met de overnames van AquaServa (januari 2015) en Milieu123 (juli 2015). Met de overname van Biobeheer ontstaat een sterke speler in deze markt voor water, lucht en brandveiligheid.

De Value8 Tech Group is voorts actief – via GNS Brinkman (brand- en beveiligingssystemen) en Axess (liften) – op het bieden van veiligheids- en toegangsoplossingen en ontzorgt bedrijven met haar technologische oplossingen.

Biobeheer LabBiobeheer WaterBiobeheer Binnenmilieu

Indexatie 2016

GNS Brinkman hanteert een indexering van 1,2% op alle prijzen voor het jaar 2016.

GNS Brinkman B.V. plaatst schuifdeuren in het ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede.

In opdracht van het ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede plaatst GNS Brinkman B.V. 13 brandwerende schuifdeuren. Naast de lichte bedienbaarheid van de deuren speelden de kleurstelling en logistiek een belangrijke rol bij dit project.

Door de goede samenwerking met de aannemer en huisschilder zijn de werkzaamheden bijna afgerond met een schitterend resultaat.

GNS News1

Indexatie prijzen

Om onze service op het hoogste niveau te houden en o.a. stijgende kosten voor de verplichte loonstijgingen in de CAO te kunnen dragen, hebben wij besloten het indexatiepercentage voor 2015 vast te stellen op 2,1%. Zoals opgenomen in onze algemene voorwaarden zal de contractprijs van het onderhoudscontract jaarlijks per 01-01 in dezelfde mate worden verhoogd als die waarin het door het CBS gepubliceerde indexcijfer van regelingslonen per uur van de metaal- en elektrotechnische industrie.

GNS Brinkman nam de uitdaging aan: Markthal in Rotterdam

GNS Brinkman nam als enige uitdaging van schuingeplaatste roldeuren aan!
Ook in details is de Markthal in Rotterdam vernieuwend!

Hij wordt al de ‘kathedraal des overvloeds’ genoemd, de nieuwe Rotterdamse Markthal, die de Maasstad met een icoon van wereldse allure op de kaart zal zetten. Dit indrukwekkende gebouw van 40m hoog, in de vorm van een hoefijzeren boog, blinkt je door de grootste glasgevel ooit gebouwd tegemoet. Ook de ‘versiering’ van Arno Coenen en Iris Roskam met 4.000 beschilderde aluminium platen van 1,5 x 1,5 meter oogst alom bewondering. Een ander uniek detail belichten we hier: rondom binnen in de hal worden winkels afgesloten met transparante roldeuren die onder een hoek van 70o zijn geplaatst. Maar niemand kon dit leveren, zo leek het. Totdat GNS Brinkman zich erin vastbeet.

Markthal Rotterdam, MVRDV architecten

Schijnbaar onmogelijk
Schuin is een extra belasting op de constructie van roldeuren, die tot op heden uitsluitende volledig horizontaal werden toegepast. Bestaande constructies zijn er niet voor gemaakt om schuin geplaatst te worden, en zou dat wel gebeuren dan zou die doorzakken als gevolg hebben, waardoor de deuren op den duur niet meer open of dicht zouden kunnen. Met een ingenieuze oplossing die GNS Brinkman in eigen huis heeft ontwikkeld is de Facade® roldeur geschikt gemaakt voor het plaatsen onder een hoek van 70 o.

Verder was het een eis van de architect, dat de opening volledig is en er geen geleiders bleven staan. Dus ontwikkelde de leverancier een verplaatsbare ondersteuning. Het laatste obstakel, namelijk dat de deuren in transparant materiaal moesten worden uitgevoerd, een product dat nog eens extra gevoelig voor doorbuigen en beschadigingen, was uiteindelijk voor de leverancier ook geen blokkade. Ook dit is op slimme wijze opgelost.

GNS Brinkman plaatst 63 rolluiken op Beverwijkse Bazaar

GNS Brinkman heeft de verbouw HAL 30 van de bazaar Beverwijk opgeleverd. In opdracht van de aannemer zijn in razend tempo 63 stalen rolluiken Type ZS91 en 6 transparante rolluiken Type Facade geproduceerd en geïnstalleerd.

Door de perfecte samenwerking en afstemming met Bouwbedrijf VIOS uit Utrecht is er schitterend, en snel werk geleverd.

De vlekkeloze samenwerking heeft direct geresulteerd in een vervolg opdracht waarbij GNS Brinkman ook de grote transparante in de Corridore mag gaan verzorgen.

DSC01961  DSC01974

GNS Brinkman neemt deel aan Retail Event op 26 en 27 maart 2014.

Axess en GNS Brinkman beide onderdeel van de Value8 Tech group nemen gezamelijk deel aan retail event nederland in Houten op 26 en 27 Maart.

GNS Brinkman zal naast andere producten hier het nieuwe facade product laten zien dat ook geïnstalleerd wordt in de spraakmakende nieuwe markthallen in Rotterdam. Axess Liften is aanwezig met een showmodel van de Premier, een patform lift die veel toegepast wordt in de retail. Voor meer informatie over de beurs: retaileventnederland

Kaarten zijn beschikbaar op verzoek bij GNS Brinkman via contact.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

GNS Brinkman doorloopt de SKG-KOMO bedrijfsbeoordeling

GNS Brinkman heeft onlangs de SKG-KOMO bedrijfsbeoordeling met goed gevolg doorlopen. Daarnaast zijn van 3 brandwerende GNS Brinkman producten de KOMO attesten geactualiseerd volgens de laatste BRL 3241: 31-12-2012.

 

Dit betreft de volgende producten

 • SKG.1323.5859.01.NL brandroldeur Pyrex RD120, behaalde brandwerendheid EW 120.
 • SKG.1323.5860.01.NL brandschuifdeur met loopdeur Pyrex SD60E, behaalde brandwerendheid EW 60.
 • SKG.1323.5861.01.NL brandroldeur Pyrex RD-60Ei, behaalde brandwerendheid Ei1 60

Met deze beoordeling en attesten wordt door de SKG gewaarborgd dat de productie van deze brandwerende deuren geschiedt conform de onderliggende brandrapporten. Een KOMO-attest is een kwaliteitsverklaring die de prestaties van een bouwproduct, een bouwelement of een bouwsysteem beschrijft. Deze prestaties omvatten alle aspecten die voor de bouw van belang zijn om kwalitatief hoogwaardige bouwwerken te realiseren en faalkosten te reduceren.

Een KOMO-attest verklaart onder welke randvoorwaarden het bouwproduct, het bouwelement of het bouwsysteem geschikt is voor de beoogde toepassing. Ook is het attest een bewijs dat het voldoet aan de relevante Nederlandse regelgeving.

De verantwoordelijkheid voor de aansluiting van de beoordelingsrichtlijn aan de marktbehoeften is in handen van het College van Deskundigen. In dit college zijn alle betrokken partijen uit de bouwketen vertegenwoordigd.

Het attest bevat

 • de technische specificatie van het product, het bouwelement of het bouwsysteem;
 • het ontwerp van het bouwdeel dat met het product of de producten kan worden gemaakt;
 • de uitvoeringsvoorschriften.

Samengevat biedt een KOMO-attest voor de klanten en gebruikers van GNS Brinkman producten optimale zekerheid dat de producten van GNS Brinkman altijd voldoen aan de hoogste eisen m.b.t. brand- en rookwerendheid.

KOMO attest 1323 5860 01 Pyrex SD60E kleinKOMO attest 1323 5861 01 Pyrex RD-Ei60 kleinKOMO attest 1323 5859 01 Pyrex RD 120 klein