Argus S108/S108R Rolhekken parkeergarage

Het Argus S108 en S108R rolhek van GNS Brinkman biedt bescherming tegen inbrekers, met behoud van maximaal doorzicht en ventilatie. De speciale vormgeving van het gebruikte materiaal en de stevige verbindingsschakels zorgen voor een solide hekwerk. Voor nog meer stevigheid en om de maasopening te verkleinen is het type S108R voorzien van extra horizontale stalen profielen.

 

Het Argus S108- en S108R rolhek wordt in veel landen gebruikt. Het is populair om z’n architectonische eenvoud. Daardoor is het een klassieker met neutrale uitstraling. Geschikt voor vele toepassingen zoals parkeergarages, etalages, entreepartijen, (publieks-) doorgangen en nog veel meer.

 

  • Voor openingen tot 16 meter breed
  • Biedt optimaal zicht en ventilatie
  • Desgewenst met horizontale stalen profielen voor extra stevigheid en verkleinde maasopening
  • Voor intensief probleemloos gebruik
  • ARGUS S108R: extra horizontale stalen profielen voor nog meer stevigheid

Functionaliteit
Stalen inbraakvertragend en toegangregulerend rolhek met maximaal doorzicht. Door de open structuur ook geschikt om te ventileren.

 

Toepasbaarheid
Afsluiten van wand- en gevelopeningen. Geschikt voor vrijwel alle soorten gebouwen en installaties.

 

Uiterlijke kenmerken
Oprolbaar hekwerk, opgebouwd uit fraai gevormde platstafprofielen, onderling verbonden met solide, scharnierende verbindingsschakels. Leverbaar in staal en aluminium. Bij type S108R zorgen toegevoegde horizontale stalen profielen voor extra stevigheid en een verkleinde maasopening. Onderzijde afgewerkt met een dichte stootdorpel en zwart rubber stootlijst. Desgewenst uitgevoerd met espagnoletslot met sluitstangen in de zijconstructie, die het rolhek extra borgen.

 

Kleurafwerking
Rolhek in Sendzimir verzinkt staal of blank aluminium. Zijgeleiding in Sendzimir verzinkt staal.

 

Bewegingstelsel
Elektrische aandrijving. Motortype afhankelijk van maatvoering, gewicht en uw wensen. Stalen aandrijf-as met kogellagers en afrolbeveiliging.

 

Bediening
Standaard geleverd met een binnenschakelaar met op- en neer aanduiding. Desgewenst vele bedieningsmogelijkheden met allerlei schakel-technieken, ook draadloos.

 

Kwaliteit
Het ontwerp, de keuze van materialen, de constructie en de manier waarop het hek gemonteerd wordt is goed doordacht. Daardoor is het hek duurzaam, heeft het een lange levenscyclus en een hoge bedrijfszekerheid.

 

Afmetingen
Zie tabel. Maximale hoogte afhankelijk van situatie en uitvoering. Afstand tussen de schakels 150 mm. Afstand tussen de staven 118 mm.

 

Gewicht
Zie tabel. Totale gewicht afhankelijk van afmeting en uitvoering.

 

Montage
Geschikt voor montage in of op de dag. Montage dient te geschieden overeenkomstig de montage-voorschriften van GNS Brinkman.

 

Onderhoud
De onderhoudsfrequentie hangt af van de mate waarin het hek gebruikt wordt, de gebruiksomstandigheden en invloeden vanuit de omgeving, echter minimaal 1 keer per jaar.

 

Veiligheid
GNS Brinkman rolluiksystemen voldoen aan de geldende regelgeving voor doorgangen volgens de Arbo AI-14 richtlijn.

 

Documenten
GNS Brinkman-garantieverklaring.