Argus Solid – Compartimenterende rolschermen

De compartimenterende rolschermen Argus Solid van GNS Brinkman combineert afscherming tegen ongewenste doorgang met maximaal doorzicht en een fraai design. Het rolscherm biedt de mogelijkheid ruimtes flexibel op te delen voor een optimale regulering van bijvoorbeeld publieksstromen of het afsluiten van ruimtes in geval van calamiteiten.

 

Behuizing en zijgeleiding zijn haast onzichtbaar weg te werken. Naast oprolbaar is het scherm ook als vaste afscherming te monteren. De Argus Solid is leverbaar in verschillende designs en past daardoor in elke architectuur. Geleiders en behuizing uitgevoerd in gegalvaniseerd, gecoat of roestvrij staal.

 

  • Flexibele en veilige opdeling van ruimtes
  • Ideaal voor het reguleren van publieksstromen
  • Fraai open design past in elke architectuur
  • De open structuur zorgt ook in gesloten toestand voor een ruimtelijk gevoel

Functionaliteit
Ruimteverdelend en toegangregulerend rolscherm met maximaal doorzicht. Oprolbaar, maar ook vaste montage is mogelijk.

 

Toepasbaarheid
Flexibele afsluiting van alle soorten wand- en gevelopeningen voor bijvoorbeeld het reguleren van publieksstromen. Fraai design, compact en licht van gewicht, geschikt voor vrijwel alle soorten gebouwen en installaties.

 

Uiterlijke kenmerken
Oprolbaar, fijnmazig hekwerk opgebouwd uit horizontaal liggende RVS-staven, onderling verbonden met RVS-staaldraad. Het hek is zowel naar binnen als naar buiten rollend leverbaar, en ook in vaste opstelling. Onderzijde afgewerkt met afsluitbare stalen onderlijst.

 

Kleurafwerking
Rolscherm uitgevoerd in RVS. Behuizing en zijgeleiders standaard uitgevoerd in Sendzimir verzinkt staal, desgewenst leverbaar in standaard RAL-kleuren of RVS.

 

Bewegingstelsel
Stalen aandrijfas met kogellagers en afrolbeveiliging. Elektrische aandrijving door middel van geïntegreerde buismotor.

 

Bediening
Standaard geleverd met een binnenschakelaar met op- en neer aanduiding. Desgewenst vele bedieningsmogelijkheden met allerlei schakeltechnieken, ook draadloos.

 

Kwaliteit
Het ontwerp, de keuze van materialen, de constructie en de manier waarop het rolluik gemonteerd wordt is goed doordacht. Daardoor is het rolluik duurzaam, heeft het een lange levenscyclus en een hoge bedrijfszekerheid.

 

Afmetingen
Breedte tot 8 meter. Hoogte tot 5 meter. Dikte variërend van 3 tot 10 mm, afhankelijk van type.

 

Gewicht
Variërend van 5 tot 10 kg per m2, afhankelijk van type. Totale gewicht afhankelijk van afmeting en uitvoering.

 

Montage
Geschikt voor montage in of op de dag. Montage dient te geschieden overeenkomstig de montage-voorschriften van GNS Brinkman.

 

Onderhoud
De onderhoudsfrequentie is afhankelijk van de mate waarin het rolluik gebruikt wordt, de gebruiksomstandigheden en invloeden vanuit de omgeving, echter minimaal 1 keer per jaar.

 

Veiligheid
GNS Brinkman-rolluiksystemen voldoen aan de geldende regelgeving voor doorgangen volgens Arborichtlijn AI-14.

 

Documenten
GNS Brinkman-garantieverklaring.