PYREX BR60 brandscherm

Een brandwerend rolscherm, of ook wel brandscherm/bedrijfsgordijn genoemd, is een vrij nieuw product. BR60 Thermodoek® is een oprolbare, brandwerende afsluiting, die is vervaardigd van een brandwerend, technisch textiel en werkt volgens hetzelfde principe als een brandwerend rolluik. Aan beide zijden loopt het textiel in een zijgeleiding. Deze zijgeleiders zijn voorzien van strippen die bij brand opschuimen.

Deze opbouw is getest door Efectis en voldoet ruimschoots aan de 60 minuten eis volgens de Europese norm EN 1634-1 en het Nederlands bouwbesluit 2012.

De zelfsluitende (inwendige buis) motor, laat het brandwerende rolscherm gravitair zakken. Aansturing bij brand door rook- en/of temperatuurmelders of vanuit de brandmeldcentrale.

In de regel zijn brandschermen, in tegenstelling tot brandwerende rolluiken, alleen geschikt om te sluiten bij brandsignalering. Als gebruiksluik voor het afsluiten van openingen of als vluchtdeur zijn zij niet geschikt. Een combinatie met een (transparant) beveiligingsrolluik of –rolhek is wel mogelijk.

Specificaties

Toepassingen
Compartiment brandwerend, bij winkels (centra), ziekenhuizen, kantoren en parkeergarages. Alleen als brandscheiding van balies, buffetten en counters. Welke voorkomen in bijvoorbeeld ziekenhuizen, scholen, kantoren en fabrieken.

Gecertificeerde afmetingen
Dagmaat 6 meter breed en 6 meter hoog. Breder en hoger op aanvraag.

Materiaal
Glasvezeldoek, sendzimir verzinkt staal.

Kleuren
Standaard naturel. Optie poedercoating in elke RAL-kleur. M.u.v. het doek.

Brandwerendheid
Maximaal EW 60 minuten volgens EN 1634-1.

A Curved Smoke Curtains

Logo's klein brand