PYREX BR60 brandscherm

Brandwerende rolschermen uit de “Pyrex BR” serie zijn in de basis 60 minuten brandwerende rolschermen, die aan het EW criterium voldoen en voorzien zijn van een CE-markering conform de EN16034. Het scherm is opgebouwd uit een speciaal samengesteld brandwerend doek, in ruststand opgerold in een sendzimir verzinkte plaatstalen behuizing boven de opening. Zijdelings zorgen speciaal geprofileerde geleiders voor een soepele loop en een rook- en vlamdichte afsluiting. Hogere brandwerendheid, aanvullende of rookwerendheid classificaties zijn op aanvraag ook mogelijk. Denk hierbij aan EI brandschermen en Sa en S200 rookschermen of een combinatie hiervan.

De opbouw is getest volgens de EN1634-1 en voldoet ruimschoots aan de 60 minuten eis. De aandrijving is altijd elektrisch. De zelfsluitende inwendige buismotor, laat het brandwerende rolscherm elektrisch openen en sluiten. Bij stroomuitval garandeert de zwaartekracht een stroomloze sluiting (gravitair failsafe). Aansturing bij brand geschied vanuit de brandmeld-centrale of door rook- en/of temperatuurmelders. Brandschermen zijn, in tegenstelling tot brandwerende rolluiken, alleen geschikt om te sluiten bij brandsignalering. Als fysieke afsluiting voor het afsluiten van openingen of als vluchtdeur zijn zij niet geschikt. Grote drukverschillen kunnen een negatief effect hebben op de werking en levensduur van brandschermen.

Specificaties

Toepassingen
Het brandwerend afsluiten van brandcompartimenten, bij winkels (centra), ziekenhuizen, kantoren, parkeergarages en industrie.

Gecertificeerde afmetingen
Dagmaat 6 meter breed en 6 meter hoog. Breder en hoger op aanvraag.

Materiaal
Speciaal samengesteld brandwerend doek, sendzimir verzinkt staal.

Kleuren
Standaard verzinkt. Optie poedercoating in elke RALkleur met uitzondering van het doek.

Brandwerendheid
Het standaard brandscherm is 60 minuten brandwerend op de criteria vlamdichtheid (E) en warmte straling (W). Andere eisen zoals isolatie op temperatuur (I) zijn op aanvraag mogelijk.