PYREX FD brand/loopdeur

De Pyrex FD-60 scharnierende branddeur biedt een hoge mate van brandwerendheid, gecombineerd met een laag gewicht. Geschikt voor normaal dagelijks gebruik of als vluchtdeur. De deur kan in geopende stand worden gehouden door een kleefmagneet. Bij brandmelding zal de deur door een veerscharnier of deurdranger sluiten.

De deur is leverbaar in elke standaard RAL-kleur en kan worden voorzien van brandwerend glas en een ventilatie-rooster. Verder is de deur zowel links- als rechtsdraaiend en in tweevleugelige uitvoering leverbaar. Kortom: voor elke situatie heeft GNS Brinkman een passende branddeur in het leveringsprogramma.

• Getest volgens de Europese norm EN 1634-1
• Tot 240 minuten brandwerend (EW240, EI2-120, EI1-90)
• Alle deuren zijn voorzien van de verplichte CE markering
• Links- of rechtsdraaiend en in tweevleugelige uitvoering
• Standaard voorzien van hoogwaardig hang- en sluitwerk

Beschikbare varianten

• FD-30
• FD-60
• FD-120
• FD-240

Specificaties

Functionaliteit
Een scharnierende branddeur, tevens geschikt voor toepassing als normale gebruiksdeur en vluchtdeur. Ook in tweevleugelige uitvoering leverbaar.

Toepasbaarheid
Brandveilig afsluiten van openingen in brand-scheidende compartimenteringswanden. Geschikt voor vrijwel alle typen gebouwen en installaties.

Keuring
Brandwerend getest en gekeurd volgens de Europese norm EN 1634-1. Behaalde brandwerendheid volgens EN 13501-2. Optioneel ook rookwerend, conform de EN 1634-3, zowel Sa als S200.

Uiterlijke kenmerken
Het dubbelwandige deurblad bestaat uit 0,8 mm dik verzinkt plaatstaal met een vulling van brandwerend materiaal. Compleet geleverd met kozijn van verzinkt plaatstaal of aluminium, dit afhankelijk van de brandwerendheid. Standaard voorzien van RVS deurkrukken met een stalen kern en dag- en nachtslot met europrofiel cilinder.

Kleurafwerking
Deur en kozijn standaard geleverd in lichtgrijs (RAL-7035). Desgewenst in andere kleuren of coatings. Deurbeslag standaard in RVS.

Bewegingstelsel
De deur is opgehangen aan gelagerde stalen scharnieren en kan handmatig worden geopend en gesloten. De deur kan worden voorzien van een kleefmagneet en dranger. De deur is tot 180 graden draaiend.

Bediening
Standaard met meegeleverde deurkruk of desgewenst met panieksluiting. De deur kan in geopende stand worden gehouden door een kleefmagneet. Bij brandmelding sluit de deur automatisch.

Kwaliteit
Het ontwerp, de keuze van materialen, de constructie en de manier waarop de branddeur gemonteerd wordt is goed doordacht. Daardoor is de branddeur duurzaam, heeft hij een lange levenscyclus en een hoge bedrijfszekerheid.

Afmetingen
Eénvleugelige uitvoering: Breedte tot 1300 mm en hoogte tot 2500 mm.
Tweevleugelige uitvoering: Breedte tot 2500 mm en hoogte tot 2500 mm.

Gewicht
Totale gewicht afhankelijk van afmeting en uitvoering.

Montage
Montage dient te geschieden overeenkomstig de montagevoorschriften van GNS Brinkman.

Onderhoud
Voor brandafscheidingen geldt een wettelijk verplicht jaarlijks onderhoud. Verder hangt de onderhoudsfrequentie af van de mate waarin de deur gebruikt wordt, de gebruiksomstandigheden en invloeden vanuit de omgeving.

Documenten
GNS Brinkman-garantieverklaring en certificaat van brandwerendheid.

Pyrex-FD-Foto-deur

Inbouwtekening

Pyrex-FD-Inbouwtekening

Pyrex FD-120 - detail - kleefmagneet gesloten

Pyrex FD-120 - detail - kleefmagneet open

Logo's klein brand