PYREX RD brandwerende roldeur

De Pyrex RD brandwerende roldeur is al vele jaren ongeëvenaard. Hij is solide, betrouwbaar en uiterst doeltreffend. Een uitstekende brandwerende deur, ook heel geschikt voor dagelijks gebruik als normale afsluiting. Toepasbaar voor alle soorten wand- en gevelopeningen.

Aangesloten op een branddetectiesysteem sluit de roldeur automatisch na brandmelding. De speciale vlam- afdichting rondom de roldeur voorkomt vlamdoorslag. De roldeur is ook onafhankelijk van het branddetectiesysteem te bedienen voor dagelijks gebruik. Standaard geleverd in verzinkt staal. Behuizing en geleiders optioneel leverbaar in elke standaard RAL kleur. Op maat gemaakt voor elke vraag.

• Getest volgens de Europese norm EN1634-1
• Minimaal 60 minuten brandwerend (EW60)
• Alle deuren zijn voorzien van de verplichte CE markering
• Voor brandbeveiliging en dagelijkse afsluiting
• Ook geschikt voor industriële toepassingen

Beschikbare variaties

• RD-60
• RD-90
• RD-120

Specificaties

Functionaliteit
Brandwerende roldeur tevens geschikt voor normaal dagelijks gebruik als afsluiting van wand- en gevelopeningen. De hoogwaardig isolerende kern en speciale vlamkering zorgen voor een uitstekende brandwerende afdichting.

Toepasbaarheid
Brandveilig afsluiten van alle soorten wand- en gevelopeningen en brandcompartimentering. Geschikt voor vrijwel elke bouwaard en installatie.

Keuring
Door Efectis getest en goedgekeurd volgens de Europese norm EN 1634-1. Behaalde brandwerendheid volgens EN 13501-2: EW60 tot EW120

Uiterlijke kenmerken
Het deurblad is samengesteld uit koudgewalste, verzinkt stalen, dubbelwandige rolluikprofielen. Deze dubbelwandige rolluikprofielen zijn gevuld met hoogwaardige isolerende materialen. De profielen zijn over de gehele lengte scharnierend met elkaar verbonden. Wandafdichting tegen vlamdoorslag d.m.v. labyrintprofielen.

Kleurafwerking
Standaard geleverd in verzinkt staal. Optioneel leverbaar in elke RAL kleur.

Bewegingstelsel
Het deurblad rolt over een kogelgelagerde stalen as, geholpen door een gravitair sluitende elektromotor. Een drukrol zorgt voor het correct inlopen van de profielen in de zijgeleiding.

Bediening
De roldeur kan worden aangesloten op elk brand- of rookdetectiesysteem. Bij brandmelding of optioneel bij uitval van elektriciteit zal de deur automatisch sluiten. Bij normaal dagelijks gebruik kunnen allerlei bedieningselementen worden toegepast.

Kwaliteit
Duurzaamheid, levenscyclus en bedrijfszekerheid zijn bepaald door kwalitatieve uitgangspunten bij ontwerp, keuze van materialen, constructie en montagetechniek.

Afmetingen
Breedte tot 6 meter. Hoogte tot 6 meter. Breder en hoger op aanvraag.

Montage
Montage dient te geschieden overeenkomstig de montagevoorschriften van GNS Brinkman.

Onderhoud
Voor brandafscheidingen geldt een wettelijk verplicht jaarlijks onderhoud. Onderhoudsfrequentie afhankelijk van gebruiksintensiteit, gebruiksomstandigheden en omgevingsinvloeden.

Documenten
GNS Brinkman-garantieverklaring en certificaat van brandwerendheid.

RD_profielen

Pyrex RD - GNS

DSCN0007

Logo's klein brand

Product Leaflet