PYREX SD schuifdeur

Het basisconcept van deze deur is meer dan 150 jaar oud. Steeds weer aangepast aan moderne technologie en hedendaagse eisen. Gewaardeerd om z’n indrukwekkende prestaties. En daardoor niet weg te denken uit het landschap van branddeuren. Dat is de Pyrex SD van GNS Brinkman.

Deze branddeur past bij elke vorm van architectuur. Of het nu gaat om industrie, zorginstellingen, hotels, kantoren, luchthavens of installaties. De deur kan worden aangesloten op brand- en rookdetectiesystemen. Naar keuze beweegt hij naar links of naar rechts. Desgewenst voorzien we de deur van Plastico kleurcoating. Deze schuifdeur is ook leverbaar met een geïntegreerde loopdeur.

• Geschikt voor alle typen gevel- en wandopeningen in binnensituaties
• Met optionele loopdeur als normale gebruiksdeur of als vluchtweg
• Getest volgens de Europese norm EN 1634-1
• Alle deuren zijn voorzien van de verplichte CE markering
• Minimaal 60 minuten brandwerend (Ei2-60)

Beschikbare variaties

• Pyrex SD-TLB60
• Pyrex SD-TLB120

Specificaties

Functionaliteit
Gebruiksvriendelijke brandwerende schuifdeur voor verantwoorde brandveiligheid met een goede prijs/prestatie verhouding.

Toepasbaarheid
Gevel- en wandopeningen, trappenhuis, gangpaden en het opdelen van grotere ruimten in compartimenten. Toepasbaar in alle typen gebouwen.

Keuring
Onze branddeur is getest en goedgekeurd volgens de Europese norm EN 1634-1. Behaalde brandwerendheid: EI2-60, EI2-120 en EI1-60 speciaal voor PGS15 ruimtes.

Uiterlijke kenmerken
Het deurblad bestaat uit een massieve, brandwerende kern met aan beide zijden beplating van verzinkt plaatstaal afgewerkt in RAL7035. Wandafdichting door labyrintprofielen en strippen die bij brand opschuimen en afdichten.

Kleurafwerking
De schuifdeur kan in iedere gewenste RAL kleur geleverd worden.

Bewegingstelsel
De deur is links- of rechts bewegend leverbaar of in 60 minuten brandwerendheid, ook als twee vleugelige uitvoering.

Bediening
De schuifdeur kan worden aangesloten op elk brand- of rookdetectiesysteem of worden voorzien van een eigen brandmelder. De schuifdeur wordt in geopende stand gehouden door een kleefmagneet. Bij brandmelding zal de deur door een contragewicht in beheerst tempo sluiten. Dagelijkse handbediening mogelijk met de geïntegreerde deurgreep.

Kwaliteit
Het ontwerp, de keuze van materialen, de constructie en de manier waarop de schuifdeur gemonteerd wordt is goed doordacht. Daardoor is de schuifdeur duurzaam, heeft hij een lange levenscyclus en een hoge bedrijfszekerheid.

Afmetingen
Breedte tot zes meter en breder op aanvraag. Hoogte eveneens tot zes meter. Dikte deurblad 93 mm.

Gewicht
Deurblad circa 50 kg per m2. Totale gewicht afhankelijk van afmeting en uitvoering. De rails weegt 15 kg per strekkende meter. Overige onderdelen ca. 100 kg.

Montage
Montage dient te geschieden overeenkomstig de montagevoorschriften van GNS Brinkman.

Onderhoud
Voor brandafscheidingen geldt een wettelijk verplicht jaarlijks onderhoud. Verder hangt de onderhouds-frequentie af van de mate waarin de schuifdeur gebruikt wordt, de gebruiksomstandigheden en invloeden vanuit de omgeving.

Documenten
GNS Brinkman-garantieverklaring, certificaat van brandwerendheid, montagehandleiding en gebruikershandleiding.

deur-vrijstaand

Pyrex SD Foto1

Logo's klein brand