Facade Doorzichtige rolluiken

De doorzichtige rolluiken Facade  van GNS Brinkman garanderen een optimaal inbraakwerende afsluiting voor alle soorten wand- en gevelopeningen. Doorzichtig, met volledig zicht op het beschermde gebied. Opgebouwd uit glasheldere polycarbonaat platen (vele malen sterker dan staal).

 

De vormgeving is strak en neutraal en past daardoor in elke architectuur. Door toepassing van UV-bestendige coating verkleurt het polycarbonaat niet, wat zorgt voor een jarenlang onbelemmerd zicht. Door de constructie met afzonderlijke panelen is het rolluiksysteem bij schade snel, gemakkelijk en voordelig te herstellen. Een combinatie van eigentijdse vormgeving en ouderwets goede bescherming.

 

  • Optimaal zicht door glashelder polycarbonaat
  • Biedt een doorzicht van meer dan 70 procent
  • Fraaie eigentijdse vormgeving
  • Solide constructie met geanodiseerde aluminium profielen

Functionaliteit
Een volledig ‘dicht’ transparant rolluik met doorzicht van minimaal 70% (in geval van toepassing in vergunningsgebieden is doorzicht van minimaal 70% vereist). Geschikt voor bescherming tegen inbraak.

 

Toepasbaarheid
Het volledig afsluiten van alle soorten wand- en gevelopeningen waarbij blijvend zicht gewenst is. Geschikt voor vele gebouwen en installaties.

 

Uiterlijke kenmerken
De afzonderlijke panelen zijn samengesteld uit slagvast, glashelder polycarbonaat welke scharnierend verbonden zijn met aluminium profielen. De onderzijde van het rolluikpantser is afgewerkt met een zware dichte aluminium stootdorpel en zwart rubber stootlijst. (Optioneel zijn de aluminium profielen uit te voeren met LED verlichting welke het polycarbonaat verlicht.)

 

Kleurafwerking
Zichtbare aluminium delen uitgevoerd in geperst blank-geanodiseerd aluminium. Desgewenst lever-baar in elke standaard RAL-kleur d.m.v. poedercoating of in kleur geanodiseerd (VOM).

 

Bewegingstelsel
Elektrische aandrijving. Motortype afhankelijk van maatvoering, gewicht en gebruikerswensen. Stalen aandrijfas met kogellagers en afrolbeveiliging.

 

Bediening
Standaard geleverd met een binnenschakelaar. Meerdere bedieningen mogelijk ook draadloos.

 

Kwaliteit
Het ontwerp, de keuze van materialen, de constructie en de manier waarop het rolluik gemonteerd wordt is goed doordacht. Daardoor is het rolluik duurzaam, heeft het een lange levenscyclus en een hoge bedrijfszekerheid.

 

Afmetingen
Breedte tot 9 meter. Hoogte afhankelijk van situatie en uitvoering. Standaarddikte polycarbonaat 6 mm. Profieldikte 23 mm.

 

Gewicht
Rolluikpantser circa 11 kg. Totale gewicht afhankelijk van afmeting en uitvoering.

 

Montage
Montage dient te geschieden overeenkomstig de montagevoorschriften van GNS Brinkman.

 

Onderhoud
De onderhoudsfrequentie is afhankelijk van de mate waarin het rolluik gebruikt wordt, de gebruiksomstandigheden en invloeden vanuit de omgeving, echter minimaal 1 keer per jaar.

 

Veiligheid
GNS Brinkman-rolluiksystemen voldoen aan de geldende regelgeving voor doorgangen volgens Arbo-richtlijn AI-14.

 

Documenten
GNS Brinkman-garantieverklaring.