Facade Lumen

Facade Lumen combineert een optimale inbraakwerende afsluiting met een uniek reclame medium d.m.v. verlichte transparante panelen waar optioneel teksten in gegraveerd kunnen worden. De LED verlichting in de panelen kan middels een remote control of een app op uw smartphone worden bediend om kleuren automatisch te laten wisselen, de mogelijkheden zijn legio.

 

Naast dit alles behoudt de Facade Lumen de ijzersterke eigenschappen van de standaard Facade; Doorzichtig, met volledig zicht op het beschermde gebied. Opgebouwd uit glasheldere polycarbonaat platen (vele malen sterker dan staal). De vormgeving is strak en neutraal en past daardoor in elke architectuur. Door toepassing van UV-bestendige coating verkleurt het polycarbonaat niet, wat zorgt voor een jarenlang onbelemmerd zicht. Door de constructie met afzonderlijke panelen is het rolluiksysteem bij schade snel, gemakkelijk en voordelig te herstellen. Een combinatie van eigentijdse vormgeving en ouderwets goede bescherming.

 

  • Optimaal zicht door glashelder polycarbonaat
  • Biedt een doorzicht van meer dan 70 procent
  • Fraaie eigentijdse vormgeving
  • Solide constructie met geanodiseerde aluminium profielen
  • Horizontale accentuering door LED verlichting
  • Uniek reclame medium middels gravure in polycarbonaat

Functionaliteit
Een volledig ‘dicht’ transparant rolluik met doorzicht van minimaal 70% (in geval van toepassing in vergunningsgebieden is doorzicht van minimaal 70% vereist). Geschikt voor bescherming tegen inbraak.

 

Toepasbaarheid
Het volledig afsluiten van alle soorten wand- en gevelopeningen waarbij blijvend zicht gewenst is.

 

Uiterlijke kenmerken
De  afzonderlijke  panelen  zijn  samengesteld uit  slagvast,  glashelder  polycarbonaat  welke scharnierend verbonden zijn met aluminium profielen.  De onderzijde van het  deurblad is afgewerkt  met  een zware dichte  aluminium stootdorpel en zwart rubber stootlijst.

 

Kleurafwerking
Zichtbare aluminium delen uitgevoerd in geperst blank-geanodiseerd aluminium. Desgewenst lever-baar in elke standaard RAL-kleur d.m.v. poedercoating of in kleur geanodiseerd (VOM).

 

Facade Lumen
LED verlichting 24 volt aangestuurd door WiFi controller welke bediend kan worden door een remote control of door een app op een smartphone. Lichtopbrengt 120-240 Lumen per meter afhankelijk van kleur keuze.

 

Bewegingstelsel
Elektrische aandrijving. Motortype afhankelijk van maatvoering, gewicht en gebruikerswensen. Stalen aandrijfas met kogellagers en afrolbeveiliging.

 

Bediening
Standaard geleverd met een binnenschakelaar. Meerdere bedieningen mogelijk ook draadloos.

 

Kwaliteit
Het rolluik heeft het een lange levenscyclus en een hoge bedrijfszekerheid.

 

Afmetingen
Breedte tot 9 meter. Hoogte afhankelijk van situatie en uitvoering. Standaarddikte polycarbonaat 6 mm. Profieldikte 23 mm. Bij Facade Lumen alleen 80 mm zijgeleiding.

 

Gewicht
Deurblad circa 11 kg. Totale gewicht afhankelijk van afmeting en uitvoering.

 

Montage
Montage dient te geschieden overeenkomstig de montagevoorschriften van GNS Brinkman.

 

Onderhoud
De onderhoudsfrequentie is afhankelijk van de mate waarin het rolluik gebruikt wordt, de gebruiks-omstandigheden en invloeden vanuit de omgeving, echter minimaal 1 keer per jaar.

 

Veiligheid
GNS Brinkman-rolluiksystemen voldoen aan de geldende regelgeving voor doorgangen volgens Arbo-richtlijn AI-14.

 

Documenten
GNS Brinkman-garantieverklaring.

Facade Lumen