Pyrex BR rook- en brandschermen

Brandschermen uit de “Pyrex BR” serie zijn een uitgebreide selectie brandwerende en/of rookwerende rolschermen. De Nederlandse standaard is een EW60 geclassificeerd brandscherm dat standaard voorzien is van een CE-markering conform de EN16034 en EN13241. Brandschermen zijn opgebouwd uit speciaal samengesteld brandwerend doek, in ruststand opgerold in een plaatstalen behuizing boven de opening. Zijdelings zorgen speciaal geprofileerde geleiders voor een soepele loop en een vlamdichte afsluiting. Langere brandwerendheid, zwaardere criteria of aanvullende rookwerendheid classificaties zijn op aanvraag ook mogelijk. U kunt hierbij denken aan EI-brandschermen en Sa/S200 rookschermen of een combinatie hiervan.

 

Toepassing

Brandschermen zijn zogenaamde wachtdeuren en geschikt om te sluiten bij brandsignalering of calamiteit. Ze kunnen bijna overal geplaatst door de compacte afmeting en zijn geschikt voor het brandwerend afsluiten van brandcompartimenten, bij winkels (centra), ziekenhuizen, kantoren, parkeergarages en industrie. Grote drukverschillen kunnen een negatief effect hebben op de werking en levensduur van brandschermen. De schermen kunnen niet als fysieke afsluiting gebruikt worden.

Brandwerendheid

EW30, EW60, EW90, EW120, EW180

EI2-30, EI2-60, EI2 90, EI2-120

EI1-30, EI1-60

 

Rookwerendheid

Sa en S200

DA en DHA voor rookwerendheid in combinatie met een RWA (EN12101-1)

 

Gecertificeerde afmetingen

Dagmaat 6 meter breed en 6 meter hoog.
Onze collega’s adviseren u graag over afwijkende maatvoeringen.

 

Specificaties

Het brandscherm wordt standaard geleverd in een verzinkt stalen constructie, met een speciaal samengesteld brandwerend doek. Voor de aandrijving gebruiken wij een 230V failsafe buismotor met een motorbesturing en relais voor aansluiting op de BMI. Verder heeft het brandscherm een sleutelschakelaar voor de reset en een optische en akoestische signaalgever in geval van sluiten.

 

Opties

De stalen zichtdelen, met uitzondering van het bevestigingsmateriaal kan optioneel voorzien worden van een poedercoating in elke standaard RAL-kleur. Het doek kan (mag) niet in een afwijkende kleur geleverd worden. Stand-alone uitvoering met behulp van rookmelders, accupakket om het scherm open te houden in geval van stroomuitval.

 

Het is niet toegestaan om een rollend systeem als primaire vluchtdeur te gebruiken.

Bouwbesluit / BBL

Al onze branddeuren zijn conform het bouwbesluit brandwerend getest volgens de Europese norm EN1634-1, de rooktest wordt uitgevoerd volgens de EN1634-3, beiden worden geclassificeerd conform de EN13501-2. De zelfsluitende inwendige 230V buismotor, laat het brandwerende rolscherm elektrisch openen en sluiten. Bij stroomuitval garandeert de zwaartekracht een stroomloze sluiting (gravitair failsafe) een verplichting conform de EN14637. Bij grotere afmetingen passen wij indien nodig, een failsafe kettingwielmotor 400V toe. Aansturing bij brand geschied vanuit de brandmeldcentrale of door rook- en/of temperatuurmelders (ook conform de EN14637).