Pyrex OHD Segmenthefdeuren

Brandwerende segmenthefdeuren, uit de serie Pyrex OHD ook wel overheaddeuren genoemd, zijn een selectie brand en/of rookwerende segmenthefdeuren. De Nederlandse standaard is een EW60 geclassificeerde branddeur die standaard voorzien is van een CE-markering conform de EN16034 en EN13241. De segmenthefdeuren zijn opgebouwd uit speciale brandwerende panelen met een minimale dikte van 42mm, uitgevoerd met verticaal of horizontaal heffend beslag. De segmenthefdeur is voorzien van een staal verzinkte railset met loopwielen. Langere brandwerendheid, zwaardere criteria of aanvullende rookwerendheid classificaties zijn op aanvraag ook mogelijk. U kunt hierbij denken aan EI-brandcriteria en Sa/S200 rookcriteria of een combinatie hiervan.

 

Toepassing
Brandwerende segmenthefdeuren bieden een uitstekende oplossing voor het compartimenteren van ruimtes,  zowel als binnen- of als buitendeur. Door de diverse inbouwmogelijkheden is de deur daarbij op vele plekken toepasbaar. De hoge brandwerendheid classificaties maakt deze deuren ook voor de opslag van gevaarlijke stoffen (PGS15 en PGS37) uitermate geschikt.

Brandwerendheid

EW60, EW90, EW120
EI2-60, EI2-90, EI2-120
EI1-60, EI1-90, EI1-120
PGS15, PGS37

 

Rookwerendheid
Sa en S200

 

Gecertificeerde afmetingen
Dagmaat 5 meter breed 6 meter hoog.
Onze collega’s adviseren u graag over afwijkende maatvoeringen.

 

Specificaties
De standaard segmenthefdeur wordt opgebouwd uit panelen met een dikte van 42mm en is voorzien van een staal verzinkte railset met loopwielen. Verder is de deur uitgevoerd met verticaal of horizontaal heffend beslag. De deur wordt geopend en gesloten middels een aandrijfas, welke is voorzien van aluminium kabeltrommels. De staalkabels zijn bevestigd aan het deurblad en voorzien van een kabelbreukbeveiliging en slapkabelbeveiliging. Voor de aandrijving zelf is een 400 Volt failsafe kettingwielaandrijving inclusief besturing en accu. Tijdens het brandalarm of bij een gravitaire sluiting activeert er een optisch/akoestische signalering.

 

Opties
Voor een buitentoepassing kan de deur uitgevoerd worden als windklasse 3 bestendig. De panelen van de deur kunnen in RAL-kleur naar keuze op basis van natlakken worden uitgevoerd. Er kan een set lichtlijsten als beveiliging worden meegeleverd bij een puls bediening. Indien er geen BMI aanwezig is kan de deur ook stand-alone met rookmelders worden uitgevoerd. Ook een vloeistofkering met hoogte 300 mm of 500 mm behoort tot de mogelijkheden. In speciale gevallen kan er op aanvraag een loopdeur in het deurblad geïntegreerd worden.

 

Het is niet toegestaan om een heffend systeem als vluchtdeur te gebruiken.

Bouwbesluit / BBL
Al onze branddeuren zijn conform het bouwbesluit brandwerend getest volgens de Europese norm EN1634-1, de rooktest wordt uitgevoerd volgens de EN1634-3, beiden worden geclassificeerd conform de EN13501-2. De zelfsluitende 400 Volt kettingwiel motor, laat de brandwerende overheaddeur elektrisch openen en sluiten. Bij stroomuitval garandeert de zwaartekracht een stroomloze sluiting (gravitair failsafe) een verplichting conform de EN14637. Aansturing bij brand geschied vanuit de brandmeldcentrale of door rook- en/of temperatuurmelders (ook conform de EN14637).