Pyrex RD Brandwerende rolluiken

Brandwerende rolluiken uit de “Pyrex RD” serie zijn een selectie brandwerende roldeuren. De Nederlandse standaard is een EW60 geclassificeerd brandrolluik dat standaard voorzien is van een CE-markering conform de EN16034 en EN13241. Van dit rolluik is het deurblad samengesteld uit koudgewalste, verzinkt stalen, dubbelwandige rolluikprofielen. Deze dubbelwandige rolluikprofielen zijn gevuld met hoogwaardige isolerende materialen. De profielen zijn over de gehele lengte scharnierend met elkaar verbonden en in ruststand opgerold boven de opening. Zijdelings zorgen speciaal geprofileerde geleiders voor een soepele loop, samen met de haakgoot zorgen zij voor een vlamdichte afsluiting. Langere brandwerendheid, zwaardere criteria of classificaties zijn op aanvraag ook mogelijk. U kunt hierbij denken aan EI-brandrolluiken.

 

Toepassing
Brandwerende roldeuren bieden een uitstekende oplossing voor het compartimenteren van ruimtes, zowel als binnen- of als buitendeur. Door de gerealiseerde cyclitesten en de hoge windbelasting is deze deur zeer geschikt voor zwaardere omstandigheden en veelvuldig gebruik. De hoge brandwerendheid classificaties maakt deze deuren daarbij ook voor de opslag van gevaarlijke stoffen (PGS15 en PGS37) uitermate geschikt.

Brandwerendheid
EW30, EW60, EW90, EW120, EW180, EW240
EI2-30, EI2-60,
EI1-30, EI1-60
PGS15, PGS37

 

Gecertificeerde afmetingen
Dagmaat 6 meter breed en 6 meter hoog. Breder en hoger op aanvraag.

 

Specificaties
Het rolluik wordt standaard geleverd in een verzinkt stalen constructie, met een speciaal samengesteld rollend pantser. Voor de aandrijving gebruiken wij een 400V failsafe kettingwielmotor met een afrolbeveiliging, motorbesturing en relais voor aansluiting op de BMI. Verder heeft het brandrolluik een drukknop voor de reset en een optische en akoestische signaalgever in geval van sluiten.

 

Opties
Voor de afwerking kan er een rol/motoromkasting worden voorzien (tot 2500 mm hoog is deze verplicht). De stalen zichtdelen, met uitzondering van het bevestigingsmateriaal kan met een poedercoating in elke standaard RAL-kleur naar keuze worden geleverd. Het rollend pantser kan enkel buiten garantie in een afwijkende kleur geleverd worden, wegens de te verwachten slijtage door de over elkaar rollende profielen. Stand-alone uitvoering met behulp van rookmelders, diverse bedieningscomponenten met een set lichtlijsten als beveiliging.

 

Het is niet toegestaan om een rollend systeem in een vluchtweg te gebruiken.

Bouwbesluit / BBL

Al onze branddeuren zijn conform het bouwbesluit brandwerend getest volgens de Europese norm EN1634-1, de rooktest wordt uitgevoerd volgens de EN1634-3, beiden worden geclassificeerd conform de EN13501-2. De zelfsluitende inwendige 230V buismotor, laat het brandwerende rolscherm elektrisch openen en sluiten. Bij stroomuitval garandeert de zwaartekracht een stroomloze sluiting (gravitair failsafe) een verplichting conform de EN14637. Bij grotere afmetingen passen wij indien nodig, een failsafe kettingwielmotor 400V toe. Aansturing bij brand geschied vanuit de brandmeldcentrale of door rook- en/of temperatuurmelders (ook conform de EN14637).