Pyrex RD-EI(1)60 Brandwerende roldeur

De Pyrex RD-EI60 is al vele jaren ongeëvenaard de beste brandwerende roldeur. Het is de enige brandwerende roldeur die voldoet aan de strenge EI1-60 norm en geschikt is voor ruimten met gevaarlijke stoffen (PGS-ruimten).De deur is toepasbaar in alle soorten wand- en gevelopeningen. Aangesloten op een branddetectiesysteem sluit de roldeur automatisch na brandmelding. De speciale vlamafdichting rondom de roldeur voorkomt vlamdoorslag. Standaard leveren we de deur in verzinkt staal. Desgewenst is de deur leverbaar in elke RAL-kleur. De deur wordt op maat gemaakt voor elke vraag.

 

• Ongeëvenaarde brandwerendheid
• Getest volgens Europese norm EN 1634-1
• Alle deuren zijn voorzien van de verplichte CE markering
• Meer dan 60 minuten brandwerend (EI2-60)
• Ook geschikt voor industriële toepassingen

Functionaliteit
Brandwerende roldeur, tevens geschikt voor normaal dagelijks gebruik als afsluiting van wand- en gevelopeningen. De hoogwaardig isolerende kern en speciale vlamkering zorgen voor een uitstekende brandwerende afdichting.

 

Toepasbaarheid
Brandveilig afsluiten van alle soorten wand- en gevelopeningen en het opdelen van grotere ruimten in compartimenten Geschikt voor vrijwel alle typen gebouwen en installaties.

 

Keuring
Onze branddeur is getest en goedgekeurd door Efectis volgens de Europese norm EN 1634-1. Behaalde brandwerendheid minimaal EI2-60.

 

Uiterlijke kenmerken
Het deurblad is samengesteld uit koudgewalste (extra glad en mooi) dubbelwandige rolluikprofielen met een wanddikte van 0,8 mm. Het staal is verzinkt. De rolluikprofielen zijn gevuld met hoogwaardige isolerende materialen. De profielen zijn over de hele lengte scharnierend met elkaar verbonden. Wandafdichting tegen vlamdoorslag d.m.v. labyrintprofielen.

 

Kleurafwerking
Standaard geleverd in verzinkt staal. Behuizing en geleiders desgewenst in elke standaard RAL-kleur.

 

Bewegingstelsel
Het deurblad rolt over een kogelgelagerde stalen as, geholpen door een gravitair sluitende elektromotor. Een drukrol zorgt voor het correct inlopen van de profielen in de zijgeleiding.

 

Bediening
De roldeur kan worden aangesloten op elk brand- of rookdetectiesysteem of worden voorzien van een eigen brandmelder. Bij brandmelding zal de deur automatisch sluiten. Desgewenst kan de deur zelfsluitend uitgevoerd worden voor situaties waarbij de elektriciteit uitvalt. Bij normaal dagelijks gebruik kunnen allerlei bedieningselementen worden toegepast.

 

Kwaliteit
Het ontwerp, de keuze van materialen, de constructie en de manier waarop de roldeur gemonteerd wordt is goed doordacht. Daardoor is de roldeur duurzaam, heeft het een lange levenscyclus en een hoge bedrijfszekerheid.

 

Afmetingen
Breedte tot 6 meter. Hoogte tot 6 meter. Breder en hoger op aanvraag.

 

Gewicht
Deurblad circa 25 kg per m2. Totale gewicht afhankelijk van afmeting en uitvoering.

 

Montage
Montage dient te geschieden overeenkomstig de montagevoorschriften van GNS Brinkman.

 

Onderhoud
Voor brandafscheidingen geldt een wettelijk verplicht jaarlijks onderhoud. Verder hangt de onderhoudsfrequentie af van de mate waarin de schuifdeur gebruikt wordt, de gebruiksomstandigheden en invloeden vanuit de omgeving.

 

Documenten
GNS Brinkman-garantieverklaring en certificaat van brandwerendheid.

Maten