Pyrex SD Brandwerende schuifdeuren

Brandwerende schuifdeuren uit de “Pyrex SD” serie zijn een uitgebreide selectie brandwerende en/of rookwerende horizontaal schuivende deuren. De Nederlandse standaard is een EW60 geclassificeerde branddeur die standaard voorzien is van een CE-markering conform de EN16034 en EN13241. Brandschuifdeuren zijn modulair opgebouwd uit speciaal samengesteld brandwerende panelen, in wachtstand naast de opening geparkeerd. Een labyrint afdichting om de opening zorgt voor een vlamdichte afsluiting. Langere brandwerendheid, zwaardere criteria of aanvullende rookwerendheid classificaties zijn op aanvraag ook mogelijk. U kunt hierbij denken aan EI-brandcriteria en Sa-rookcriteria of een combinatie hiervan. Ook een geïntegreerde loopdeur behoort tot de mogelijkheden.

 

Toepassing
Brandwerende schuifdeuren zijn zogenaamde wachtdeuren en geschikt om te sluiten bij brandsignalering of calamiteit. Ze kunnen bijna overal geplaatst door de lage inbouwhoogte en zijn geschikt voor het brandwerend afsluiten van brandcompartimenten, bij winkels (centra), ziekenhuizen, kantoren, parkeergarages en industrie. Door de hoge brandweerstand zijn schuifdeuren ook zeer geschikt als afsluiting voor een opslag van gevaarlijke stoffen volgens de PGS15 en PGS37.

Brandwerendheid
EW30, EW60, EW90, EW120
EI2-30, EI2-60, EI2 90, EI2-120
EI1-30, EI1-60
PGS15, PGS37

 

Rookwerendheid
Sa

 

Gecertificeerde afmetingen
Dagmaat 8 meter breed en 6 meter hoog.
Onze collega’s adviseren u graag over afwijkende maatvoeringen.

 

Specificaties
De modulair opgebouwde schuifdeur is links of rechts voor de wand schuivend en sluit bij brand automatisch door middel van een contragewicht. De deur is standaard voorzien van een 24 Volt elektromagneet en bij grotere afmetingen ook van een snelheidsregelaar. De deur wordt verder voorzien van aanslagprofiel, dubbel gelagerde loopwielen, die in een gekoppelde rail zorgen voor een soepele loop.

 

Opties
De stalen zichtdelen, met uitzondering van het bevestigingsmateriaal kan optioneel voorzien worden van een poedercoating in elke standaard RAL-kleur. De deur kan daarbij als tweevleugelige of als telescoopdeur worden geleverd als de wegschuifruimte niet toereikend is. De schuifdeur kan ook tegen een bouwkundig plafond worden gemonteerd. Als de schuifdeur voldoende groot is, dan kan deze worden voorzien van een loopdeur. Tot slot is een stand-alone uitvoering met behulp van rookmelders ook mogelijk.

 

Het is niet toegestaan om een schuifdeur als nooddeur te gebruiken.

Bouwbesluit / BBL
Al onze branddeuren zijn conform het bouwbesluit brandwerend getest volgens de Europese norm EN1634-1, de rooktest wordt uitgevoerd volgens de EN1634-3, beiden worden geclassificeerd conform de EN13501-2. Bij stroomuitval garandeert de zwaartekracht een stroomloze sluiting (gravitair failsafe) een verplichting conform de EN14637. Aansturing bij brand geschied vanuit de brandmeldcentrale of door rook- en/of temperatuurmelders (ook conform de EN14637).