TRANSPARANT Stijvol en veilig
GNS Brinkman is de uitvinder van het doorzichtige rolluik. In de jaren ’70 dreigden winkelstraten na sluitingstijd te veranderen in grijsgrauwe nachtmerries. Rolluikbepantserd, graffitibeklad en gaandeweg gemeden door de vroeger flanerende avondwandelaars. GNS Brinkman heeft daar een antwoord op ontwikkeld.

Al in 1983 bestudeerden wij in samenwerking met de Technische Universiteit Delft dit onderwerp. Samen met TNO-Delft hebben onze ingenieurs de ontwikkeling daarna voltooid en geschikt gemaakt voor productie en verkoop. Façade is een markant voorbeeld van GNS Brinkman’s ontwikkel capaciteit; de maximale harmonie van eigentijdse techniek en fraaie vormgeving. Dit doorzichtige rolluik is tevens inbraakwerend.

Winkels, winkelstraten en het winkelkijkende publiek zijn er na sluitingstijd een stuk veiliger en vrolijker op geworden. GNS Brinkman werkt continu aan de (door) ontwikkeling van dit product om te voldoen aan de grote vraag naar innovatie in deze internationale markt.

Ons transparant product is ook naast het afsluiten van winkel-etalages toepasbaar in balies, huizen, musea, gevelopeningen, parkeergarages, (tijdelijke) afsluiting van publieke doorgangen zonder visuele belemmering.